AMD отвръща на NVIDIA с …

Chris Vrajilov септември 9, 2020

AMD отвръща на NVIDIA с …

Във Вторник, на 1ви септември, NVidia излъчи лайвстрийма си и обяви 3000 серията на видеокартите си. Тя също така се пада и втората генерация на известната Ray Tracing технология или RTX. За пръв път от 2004 насам компанията подобрява толкова новата генерация спрямо сегашната, че третата по сила карта е силна колкото най-силната сегашна. Също така цената й е *почти* два пъти по-ниска. Непосредствено и неизненадващо след лайвстрийма акциите на NVidia скочиха до небето.

Тук ще си кажете “Това е прекрасно, но какво общо има с колела”. Сега ще ти кажем! Единствения “реален” конкурент на NVidia при десктоп графичните карти е AMD и техните Radeon карти. Или поне в средния клас… НО, как отговориха AMD на NVidia? Ами просто е… с колело. Да, точно така, с колело.

И това не е всичко!

Точно така, технологичният гигант предлага не само едно AMD колело, но цели две. И то какви…

“Full suspension” AMD колело

Full suspension AMD колело

Колелото разполага с Shimano скорости и деральор, “custom” рамка, която е много напомня на познатите ни до болка кросчета, спринтчета и тн. от едно време с китайския шок и “амортисьорна” вилка, от чиито 60 милиметра “ход” реално влизаха само първите 2 сантиметра. Светло отразители на спиците, линейни спирачки, степенка… И… AMD оранжеви гуми. Всичко това може да е твое за скромната сума от $299 и $50 за шипинг, който *за съжаление* е само за Северна Америка.

AMD градско колело тип “твърдак”

Градско AMD колело

В сравнение с твърдака, “full suspension-a” изглежда като топ офертата. “Екстрите” на колелото са ограничени до седалка с двойни пружини, бели гуми и оранжеви грипове, които получаваш дори при предния модел. Тук няма “сложни” системи като къстъм рамки и двойни амортисьори, но пък цената е същата. Да, позна, $299 и $50 шипинг. Опциите за рамка са бял и черен, това е.

А като говорим за колела, които не си стуват, ето един съвет на аванта от нас – не си купувай “колела” от фирми, които не правят колела! Наскоро бяхме в шоурума на единия от дилърите на BMW и предлагаха стандартен hardtail модел на SCOTT и Specialized. Те бяха ребрандирани с баджове на BMW и се продаваха за по 2500 и 3000 лв. Колелата бяха със SR Suntour вилки, 160 милиметрови хидравлични шиманота отзад и отпред, и абсолютно обикновени Shimano скорости. Ако трябва да сме честни, BMW не са единствените, които ребрандират колела.

Ето списък с модели на други производители на коли, които са пускали колела през годините: Alfa Romeo (3000-4000 евро), Jeep (£757.87), Ford (£300), Volvo които са имали co-brand с Cannondale, Renault (£590), Porsche с карбонова 27.5 рамка и Shimano XTR спирачки за около 5000 евро, Mercedes Trailblazer с различни обурудвания и средна цена от около 3000 паунда, LAND ROVER VORBANOAT с карбонова рамка, Lamborghini с с V-Brake-ове… ужас…, HONDA RN01 – за това трябва да напишем нова статия, Ferrari с обикновен твърдак с Alivio дискове и 2300 паунда цена, AUDI Cross RS 2009 с Manitou вилка и XTR спирачки за 4000 паунда и Subaru XB твърдак за 3900 долара с Shimano XT компоненти.

Въпреки всичко, има хора дори в България, които си ги купуват. Та да… Моля те, бъди по-разумен от тях и вместо това разгледай офертите в bike-trade.net, където ще откриеш истинските оферти. Ако пък искаш да продадеш части от колелото си или пък направо цялото, това е най-големият специализиран сайт за купуване и продаване на байк части.

Ако тази статия ти беше интересна, може да ни последваш във Facebook страницата https://www.facebook.com/biketradeNET/, да я харесаш и да ни последваш в Instagram @bike_trade_net. Ако пък искаш да продадеш колелото си цяло или на части bike-trade.net е най-доброто място за това.

За още интересни статии и съвети може да разгледаш останалите ни статии.

Bike-Trade.net
Trade.Build.Shred

Ключови думи :